سفارش تبلیغ
صبا ویژن
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

تمیز ترین کشورهای دنیا را بشناسید

محیط زیست - حفظ محیط زیست و نگه داری آن برای آیندگان یکی از اهداف مهم بشریت است که همواره با توسعه اقتصادی تهدید شده است.

هادی معیری نژاد- در بین کشورهای پیشرفته دنیا هستند کشورهایی که به دلیل پیشرفت اقتصادی به محیطزیست آسیب فراوان زده اند شاید چین و آمریکا و هند امروز نمونه هایی برای این بحث باشند.

اما در کنار تلاش هایی که سازمان های جهانی برای حفظ محیط زیست می کنند برخی از کشورهای دنیا علیرغم بهره گیری از سطح بالای پیشرفت اقتصادی همچنان محیط زیست را پاک نگه می دارند.

در این کشورها پاک نگه داشتن محیط زیست یک واجب همگانی است و هیچ فردی مسئولیت تمیز نگه داشتن شهر و یا طبیعت را به شهرداری محول نمی کند.

 


 

به عنوان مثال در کشورهای اسکاندیناوی هر فرد نسبت به زباله تولیدی خود تا لحظه امحا مسئول است و وظیفه تفکیک و مدیریت زباله نیز تا حدودی به عهده خود اوست.

در این کشورها پاک نگاه داشتن محیط زیست یک فرهنگ است. و چنان که در جدول مشاهده می شود این گونه کشورها در رده بالای تمیزترین کشورها ی جهان هستند.

دراین جدول از شاخصه توسعه پایدار در محیطزیست استفاده شده است که برآیندی است از تمیزی آب ، هوا ،تولید و مدیریت زباله ،حفظ و نگه داری جنگلها و رودخانه ها و....که در نهایت مشخص کننده شاخصه اصلیست.

متاسفانه کشورهای آسیایی از جمله ایران به دلیل قرار گرفتن در مسیر توسعه و عدم مدیریت صحیح محیط زیست در رتبه خوبی قرار ندارند چرا که باید گفت نه تنها دولتها بلکه مردم کشورهای در حال توسعه نیز نگاه مهربانانه و مسئولانه ای به محیط زیست ندارند. و این فرهنگ اندک تلاش دولتها را نیز برای حفظ محیط زیست نقش بر آب می کند.
 

ردیف
کشور
شاخص توسعه پایدار محیط زیست
1
فنلاند
75.1
2
نروژ
73.4
3
سوئد
71.7
4
ایسلند
70.8
5
کانادا
64.4
6
سوئیس
63.7
7
اتریش
62.7
8
استرالیا
61
9
نیوزیلاند
60.9
10
ایرلند
59.2

 


  
شناسایی دلالان بازار ارز، کشف 68 هزار لیتر مشروبات الکلی، صدور یک میلیون و 400 هزار گذرنامه جدید، پاکسازی 8 هزار نقطه آلوده به موادمخدر و انهدام 160 باند تبهکار در پایتخت مهمترین خبرهای پلیس در هفته نیروی انتظامی است.

به گزارش خبرنگار مهر، درهفته نیروی انتظامی فرمانده این نیرو با اعلام اینکه پلیس کودک راه اندازی می شود گفت: براساس پروتکلهای بین المللی و درخواستها پلیس کودک راه اندازی می شود. سازو کارهای این پلیس در حال شکل گیری است و پس از تعیین جایگاه، نیروهای مخصوصا جذب می شوند.

البته سردار اسماعیل احمدی مقدم در مورد وقوع فساد و جرایم فساد اخلاقی نیز گفت: فساد و اشاعه ان در کشورکاهش یافته وباندهای سازمان یافته از سوی پلیس کنترل شدند. امروزاکس پارتی، مشروبات الکلی، پارتی های سازمان یافته و برخی ناهنجاریها کاهش یافته است.

انهدام 160 باند تبهکار در تهران

سردار ساجدی نیا رئیس پلیس پایتخت از انهدام 160 باند تبهکار خبر داد و گفت: این باندها در 12 موضوع از جمله زورگیری، سرقت به عنف، تجاوز و سرقت مسلحانه شناسایی و در نیمه نخست امسال متلاشی شدند.

به گفته وی در این مدت 6 مورد سرقت مسلحانه و 3 مورد گروگانگیری رخ داد که خوشبختانه همه آنها با تلاش ماموران کشف شد. در پایتخت جرایمی مانند سرقت به عنف،اخاذی در لباس ماموران و کیف قاپی نیز رخ می داد که خوشبختانه در این مدت کاهش چشمگیری یافته است.

شناسایی دلالان بازار ارز

در این هفته سردار احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی که به میان خبرنگاران آمده بود از شناسایی دلالان بازار ارز خبر داد و با بیان این موضوع گفت: کمیته ویژه ای تشکیل شده است تا درخصوص مسائل ارزی تصمیم گیری شود. قرار است اطلاع رسانی ها به صورت یکجا در این کمیته صورت گیرد تا از ایجاد التهاب در بازار جلوگیری شود. البته پلیس دلالان بازار ارز را شناسایی کرده است.

به گزارش مهر، تاکنون هیچ حکمی در خصوص دستگیری دلالان برای پلیس صادر نشده است.

صدور یک میلیون و 400 هزار گذرنامه در 6 ماه

سردار محمود صادقی رئیس پلیس گذرنامه و مهاجرت در مورد روند صدور گذرنامه در کشور گفت: در نیمه نخست امسال یک میلیون و 400 هزار گواهینامه الکترونیک صادر شد. در حالی که از اسفند 89 تاکنون 5 میلیون گذرنامه الکترونیک صادر شده است. برنامه بعدی پلیس صدور گذرنامه های بیومتریک است.

وی با اشاره به اینکه دو باند جعل ویزا و مهر دولتی کشف و منهدم شده است، از دستگیری 5 متهم خبر داد.

رئیس پلیس گذرنامه و مهاجرت در مورد ورود ایرانیان فاقد گذرنامه به کشور گفت:افراد با داشتن یک کارت شناسایی که نشان دهنده هویت ایرانی آنها است می توانند وارد کشور شوند. البته افرادی که گذرنامه خود را گم کرده اند با داشتن برگه تردد که از سوی کنسولگری های کشورمان صادر می شود می توانند وارد کشور شوند.

کشف 68 هزار لیتر مشروبات الکلی از صنوف

سرهنگ خلیل هلالی رئیس پلیس اماکن عمومی در مورد کشفیات این پلیس از صنوف و بازرسی از آنها گفت: در نیمه نخست امسال 600 هزار تصویر مبتذل و 35 هزار سی دی غیرمجاز شناسایی و کشف شد. همچنین 68 هزار لیتر مشروبات الکلی از صنوف کشف شد که این میزان نسبت به قبل 22 درصد کاهش یافته است.

در 6 ماهه نخست سال نیز 90 هزار و 313 واحد صنفی اخطاریه پلمپ دریافت کردند که در پی آن 33 هزار و 37 واحد صنفی متخلف پلمپ شد.

نگهداری ارز در خانه خطرناک است

سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی در خصوص معضلات ارزی در هفته جاری گفت: پلیس دلالان را شناسایی کرده است و در صورت تصمیم در کمیته مشترک با آنها برخورد می کنیم.

وی با اعلام اینکه میزان نگهداری ارز و طلا در خانه ها افزایش یافته است، توضیح داد: این اقدام می تواند منجر به افزایش سرقت و جرایم شود. مردم می توانند پولها را در اخیار دولت قرار دهند تا در راه سرمایه گذاری ملی حرکت کرده و سود دریافت کنند.
مردم به سمت تبدیل پول به سکه و ارز نروند که این اقدام باعث ایجاد التهاب در بازارمی شود.

پاکسازی 8 هزار نقطه آلوده به مواد مخدر

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اعلام پاکسازی نقاط آلوده در کشور گفت: ماموران این پلیس موفق شدند 8 هزار از 10 هزار نقطه آلوده را شناسایی و پاکسازی کنند. در این عملیات ها 30 هزار معتاد نیز شناسایی و دستگیر شدند.

سردار مویدی در باره مواد مخدر صنعتی نیز گفت: امروز مواد مخدر صنعتی در کشور کنترل شده است.


منبع:خبر گزاری مهر
 

  
 
 همشهری جوان:  سرخوش و خندان با دو موبایل و یک بطری آب معدنی نیمه پر در دست. وقتی نیمه شب سه شنبه 7 شهریور، ربانی 34 ساله با چنین وضعی از هواپیما پایین آمد و وارد سالن انتظار فرودگاه امام خمینی (ره) تهران شد، خیلی ها تعجب کردند و با دیدن بلندپایه ترین مقام وزارت خارجه پاکستان یاد مرحومه بی نظیر بوتو، نخست وزیر فقید این کشور افتادند.

 او تا وقتی ماشین اش بیاید، به اس ام اس بازی مشغول بود و به نگاه های معنادر هیات های عربی، لبخندی کشدار روانه می کرد. ربانی که از 30 تیر 89، اولین وزیر خارجه زن پاکستان و جوانترین آنها شد، در نشست تهران هم از جوانترین دیپلمات های حاضر در اجلاس غیرمتعهدها بود.
 
 
به گفته شاهدان عینی در نشست تهران، ربانی چندان به اصول دیپلماتیک مقید نبود، با زنان هیات های عربی و به خصوص همسن و سالانش گرم می گرفت و مثل همه خانم ها موضوع داغ هم لباس و مد بوده. حنا با این کارها در چهار روزی که در تهران بود، نشان داد یک دختر جوان سیاستمدار است؛ درست مثل خیلی از همتایان ایرانی اش و بدش نمی آید کم کم جا پای بوتوی فقید بگذارد.



حنا، 34 ساله قبل از اینکه به تهران بیاید، در 19 نوامبر 1977 (29 آبان 1356 شمسی) در منطقه خار غربی در مولتان ایالت پنجاب به دنیا آمد، آن هم در سالی که ژنرال ضیاءالحق کودتا کرد و ذوالفقار علی بوتو، پدر بی نظیر را از نخست وزیری پایین کشید و کشت و بی نظیر 25 ساله را حبس خانگی کرد.

 حنا چون در خانواده خار ربانی که خانواده مهمی در پنجاب بود به دنیا آمده بود، طبق سنت خوانده های سیاسی در شبه جزیره هند، مجبور شد وارد سیاست شود. البته ملک غلام نور، پدر حنا و خانواده اش مثل خانواده بوتو، گاندی یا نهرو تیغشان نمی برید اما خرشان در پنجاب، خوب تردد می کرد و دایی حنا هم فرماندار و همه کاره ایالت پنجاب بود.


حنای 9 ساله داشت تو کوچه های مولتان بازی می کرد که خبر دادن هواپیمای ضیاءالحق در آسمان پکیده و چون خودش داخل هواپیما بوده در نتیجه چیز قابل ذکری از او پایین نیامده. با رفتن ضیاءالحق به دیدار حق، بی نظیر، ناگهان چهره شد تا این زن جوان 33 ساله محبوب تمام دختران پاکستانی و از جمله حنا شود. دو سال بعد، وقتی بی نظیر 35 ساله برای اولین بار در تاریخ پاکستان و جهان اسلام به عنوان اولین زن، نخست وزیر شد، راه برای پیشرفت دخترانی مثل حنا هم باز شد.

خانواده ربانی، حنا را به لاهور فرستادند. شهری که مراکز آموزشی و دانشگاهی اش در پاکستان شناخته شده بود. در سال هایی که بی نظیر بوتو و نواز شریف، یک سال در میان پست نخست وزیری را دست به دست می کردند، حنا هم در دانشگاه لاهور، واحد به واحد در رشته اقتصاد، جلو می رفت. حنای 22 ساله در سال 1999 (1378)، مدرک لیسانس اقتصادش را گرفت؛ درست در سالی که ژنرال مشرف، کودتا کرد. نواز شریف تبعید شد و بی نظیر به انگلستان فرار کرد.




به دنبال کادوی سیاست

در سال های یکه تازی ارتش پاکستان، حنا ربانی برای ادامه تحصیل به دانشگاه امهرست ماساچوست آمریکا رفت. از شانس او، دوران اقامتش در آمریکا مصادف شد با حملات 11 سپتامبر و حمله به افغانستان، ماجرایی که از نزدیک به او نشان داد یک من ماست غربی ها چقدر برای مسلمانان، کره دارد. یک سال بعد از حملات 11 سپتامبر به پاکستان برگشت و به محل تولدش رفت. علاقه ربانی به ارتفاعات که باعث شده بود یک بار قله 8600 متری کادو، دومین قله بلند جهان را فتح کند او را به صعود از ارتفاعات سیاست کشاند.

 او در همان سال 2002، در حالی که 25 سالش بود نامزد حزب مسلم لیک (حزب نواز شریف) در ایالت پنجاب شد و رای آورد تا یکی از جوانترین اعضای مجلس عوام پاکستان باشد. او همان سال وزیر امور اقتصاد ایالت پنجاب شد. (کلا هر کدام از هفت ایالت پاکستان برای خودشان دولت و پارلمان محلی دارند.) ربانی که با فیروز گلزار یکی از چهره های سیاسی پاکستان ازدواج کرده بود، در شهر لاهور هم مجموعه رستوران های پولو را راه اندازی و مدیریت کرد تا بیشتر شناخته شود.




وقتی اسطوره منفجر شد

31 سالگی حنا، برایش سال مهمی بود. بی نظیر بوتو، اسطوره دوران نوجوانی اش دوباره برگشته بود تا به عنوان رهبر حزب رقیب یعنی حزب مردم به قدرت برگردد. پرویز مشرف، نواز شریف را هم رها کرده بود تا فضای کشور باز شود. قرار بود انتخابات مجلس، 8 ژانویه 2008 (18 دی 1386) برگزار شود اما 12 روز قبل از آن، در ظهر پنجشنبه 27 دسامبر 2007 (6 دی)، انفجاری مهیب، پاکستان و حنا را تکان داد.

بی نظیر بوتو 54 ساله در انفجار ماشینش در راولپندی کشته شد، خبر آن سریعتر از همه جا به لاهور در چند کحلیومتری شرق راولپندی رسید و حنا ربانی و خانواده اش را تکان داد. اسطوره کودکی، دیگر در بین شان نبود.


کشته شدن بی نظیر، موجی از همدردی را با خودش آورد و حزب مردم، فرصتی بی نظیر برای پیروزی در انتخابات داشت. حنا هم که این ماجرا را فهمیده بود، بلافاصله تغییر موضع داد و از حزب مسلم لیک (حزب نواز شریف) جدا شد و به حزب مردم (حزب بوتو) پیوست. البته پیروزی حنا ربانی در پنجاب به واسطه محبوبیت و نفوذ خانواده اش قطعی بود اما این کار برای حزب مردم و خانواده بوتو، آنقدر مهم بود که نمی توانست بی پاداش بماند.

موج مظلومیت بی نظیر، آصف علی زرداری، شوهر بوتو را که در دوران نخست وزیری همسرش وزیر دارایی بود و پرونده فساد مالی داشت، به کاخ ریاست جمهوری برد و بیلاوال 19 ساله، پسر بی نظیر را رهبر حزب کرد و ارکان قدرت را به دست وارثان بوتو رساند. سهم حنا هم اول وزیر اقتصاد پنجاب و بعد معاون وزیر خارجه بود.




دیپلماسی مد و فشن

شش ماه معاونت وزارت خارجه برای حنا ربانی کافی بود تا او از پشت سر محمود قریشی 56 ساله بیرون بیاید و در 21 جولای 2011 (30 تیر 1389) بیست وششمین وزیر خارجه پاکستان شود. حمله بی خبر نیروهای آمریکایی در بهار آن سال به ابیت آباد پاکستان و کشتن بن لادن، چنان فشاری به قریشی وارد کرد که او را وادار به کناره گیری کرد و تا چهار ماه کسی جرات نداشت مقام وزیر خارجه کشوری را که اینجوری ملعبه آمریکا شده، دست بگیرد تا اینکه ربانی پا پیش گذاشت و جوانترین و اولین وزیر خارجه زن پاکستان شد. اولین برخورد جهانی با ربانی، یک هفته بعد در نشست آسه آن در اندونزی بود.

 دیپلمات های کارکشته ای مثل هیلاری کلینتون (وزیر خارجه آمریکا) و کریشنا (وزیر خارجه هند) با دختر جوانی روبرو شدند که بی محابا حرف می زد و برخورد خوبش با خبرنگاران، محبوبش کرده بود. چند هفته بعد ربانی در یکی از سخت ترین سفرهایش به هند، همسایه پر دردسر همیشگی رفت. کریشنا 80 ساله که نیم قرن از ربانی بزرگتر بود، عملا در سایه وزیر خارجه 33 ساله قرار گرفت.

عینک آفتابی روبرتو کاوالی، کیف بیرکنز و کفش های پاشنه بلند جیمی چوی حنا نظر هندی های عشق تجملات را جلب کرد. ربانی در مواجهه با چهره های مختلف و بسته به نوع مذاکرات و طرف مذاکره کننده، رنگ و فرم لباسش را عوض می کرد چنانچه برای نمایش شادابی و جوانی پاکستان در برابر فرتوتی هند، لباس روشن کرم به تن کرد تا اختلاف سنی اش با کریشنا، بیشتر معلوم شود.




حنای حنا، رنگ دارد

ربانی مدتی بعد مهمان افغانستان، همسایه دردسرساز دیگر بود، در حالی که رسم بر این است که مقامات فعلی، مقامات قبلی را بکوبند، او از اقدامات پرویز مشرف، رییس جمهور سابق پاکستان دفاع کرد و گفت برعکس حامد کرزای، رییس جمهور افغانستان علاقه ای به مذاکره با طالبان ندارد اما اوج بحران دوران وزارت دو ساله ربانی، حملات موشکی آمریکا به سربازان پاکستانی بود.

پاییز پارسال، جنگنده های آمریکایی، 24 سرباز را کشتند و بعد خنده کنان گفتند: «ببخشید! اشتباه شد.» دولت پاکستان هم مسیر ارتباط ناتو به افغانستان رو شوخی شوخی بست تا سربازان آمریکایی و ناتو در سیاه زمستان، به سرما و غلط کردیم بیفتند. ربانی در سازمان ملل و ملاقات با کلینتون، نشان دادبا اینکه به سوارکاری علاقه دارد اما به کسی سواری نمی دهد. حرف های او بالاخره آمریکایی ها را وادار به عذرخواهی کرد. کل کل ربانی با کلینتون در روزهای ازدواج نوه ملکه انگلیس با کیت میدلتون باعث شد تا خیلی ها حنا را با کیت مقایسه کنند و بگویند ربانی با خرج 10 هزار دلاری که برای ظاهرش می کند چهره خبرسازتری نسبت به میدلتونی است که فقط 250 هزار دلار خرج لباس عروسی اش شده است.




بی نظیر دیگری در راه است؟

سفر به تهران، آخرین سفر دیپلماتیک خانم وزیر بود. در کنار او بیلاوال، پسر 23 ساله بی نظیر بوتو و رهبر حزب مردم و آصف علی زرداری، همسر بی نظیر بوتو و رئیس جمهور پاکستان دیده می شدند.

 قرار گرفتن این سه نفر در یک قاب برای خیلی از ایرانی ها یادآور شمایل نخست وزیر فقید پاکستان بود؛ به خصوص که بی نظیر برای ما ایرانی ها به واسطه شیعه بودنش، نصرت بیگم مادر اصفهانی اش و به خاطر سفرهایش به ایران و حواشی جالبش، چهره ای نوستالژیک و خاطره انگیز است.

البته حنا ربانی نه مثل بی نظیر بوتو، خانواده ای ریشه دار در کل تاریخ پاکستان دارد و نه مثل او تقیدی به مسائل ادسلامی در ملأ عام، چنانچه بیشتر به یک دیپلمات لیبرال شباهت دارد تا وزیر خارجه جمهوری اسلامی پاکستان اما حنای 34 ساله که مادر دو دختر به نام های دینا و آنایاست، در ابتدای راهیست که بوتو در آن گام گذاشت. سال بعد، سال انتخابات در پاکستان است و شاید ربانی درست در همان سنی که بی نظیر بوتو، نخست وزیر شد به همان صندلی تکیه زند.




ریخت و قیافه حنا ربانی در پاکستان سروصدای زیادی به راه انداخته

سیاست کفش گوچی

حنا ربانی پولدار است؛ آنقدر که می تواند با خیال راحت برای خودش بریز و بپاش راه بیندازد و ریخت و قیافه اش را همانطوری درست کند که می خواهد. مال و منال زیبا دست خانم سیاستمدار را باز گذاشته تا هم یک جورهایی به پوشش سنتی خودش وفادار بماند و هم اینکه در همان پوشش سنتی از بهترین برندهای دنیا استفاده کند. ربانی که وزیر امور خارج پاکستان شد، عده زیادی نگاهشان به صورت جوان او بود و نگران از این بابت که بانوی کم سن و سال پاکستانی چطور می خواهد گلیم سیاست آشوب زده کشورش را از آب درآورد اما این وسط یک عده دیگجر نگاه نگرانشان به رخت و لباس خانم وزیر بود.

کیف مدل برکین خانم سیاستمدار با کفش های پاشنه بلند چرمش و لباس تمام حریری که به زیبایی با طرح های هندی و پاکستانی دوخته شده بود، با تصویری که تا امروزمردم خاورمیانه از سیاستمداران زن در ذهن داشتند فرق می کرد. بی نظیر بوتو هم سیاستمدار محبوبی بود با ظاهر و سر و وضعی آراسته اما نه به زرق و برق و گرانی رخت و لباس حنا.  می گویند حنا خانم کیف کمتر از 10 تا 15 هزار دلاری دستش نمی گیرد و عینک آفتابی اش بیش از 500 دلار قیمت دارد و البته کفش هایش هم چیزی حدود 900 دلار. اوج درخشش خانم سیاستمدار زمانی بود که او برای اولین بار می خواست به هندوستان سفر کند.



رنگ و لعاب لباس های حنا مهمترین عاملی شد که او را پیش چشم مردم هند محبوب کند. هر چند که منتقدان خانم ربانی همین مساله را بهانه کرده و همه جا شایعه راه انداخته اند که حنا می خواهد با ظاهرش عوام مردم را تحت تاثیر قرار بدهد و برای خودش محبوبیت بخرد وگرنه او بی تجربه تر از آن است که بخواهد با دانسته هایش سیاست خارجی پاکستانی ها را نجات بدهد اما حنا عدنان طراح لباس های حنا ربانی می گوید او از این رنگ و لعاب قبل از رسیدن به وزارت هم استفاده می کرده: «من حنا را 15 سال است که می شناسم. او از همان اول هم شیک پوش بود و به سر و وضعش می رسید. به نظرم باقی سیاستمدارهای منطقه هم ظاهرشان تا امروز فرق زیادی با حنا نمی کرده.

تنها تفاوت حنا این است که او مثل امروزی ها از خرت و پرت های تزیینی برای خودش استفاده می کند و سعی می کند یک زن امروزی و مطابق مد باشد، کاری که باقی سیاستمدارهای زن منطقه به آن بی توجه بوده اند و هستند. فرق اصلی بوتو و ربانی هم فقط در این است؛ توجه به نگاه روز مردم! این اولین بار است که یک رهبر پاکستانی می خواهد با ظاهرش اعتبار مردم را بخرد، این کجایش مشکل دارد؟!»

اما برای منتقدان حنا ربانی این روزها سر و وضع خانم وزیر اشکال دارد. چند وقت پیش یکی از روزنامه های منتقد دولت پاکستان تصویری از ربانی در کنار کیت میدلتون، عروس تازه وارد خاندان سطنتی انگلستان چاپ کرد و به مقایسه سر و وضع آن دو با هم پرداخت. حنا ربانی دقیقا از همان رخت و لباس هایی استفاده می کند که کیت میدلتون دوشس کمبریج به تن می کند و از همان برندهایی کیف و کفش و زیورآلات تهیه می کند که شاهزاده انگلیسی برای خودش سفارش می دهد.                       

 


  

 برترین ها: خودشان می‌گویند روی هر حرفه‌ای زوم کنی همین قدر حاشیه هست و چه بسا در برخی از شغل‌ها بیشتر هم باشد. اما در دنیای سینمای تجاری و جایی که ازدواج‌های 72 روزه و حتی ازدواج 56 ساعته هم داشته‌ایم اگر در این اوضاع و احوال زوجی بتوانند 20 یا 30 سال را در کنار هم و به دور از حواشی زندگی کنند خیلی عجیب و در خور تقدیر است و جالب است که حتی در سینمای تجاری هم کسانی که ازدواج با دوام و موفقی داشته‌اند از نظر حرفه ای هم افراد موفق‌تری هستند.

 

زندگی همراه با شادی و غم

John Travolta & Kelly Pres


جان تراولتا و کلی پرستون از 1991 تا امروز


جان تراولتا و همسرش کلی هم امسال بیست و یکمین سالگرد ازدواج‌شان را جشن گرفتند. آنها صاحب 3 فرزند به نام‌های جت و الا و بنجامین شدند. اما پسرشان جت در 16 سالگی بر اثر بیماری کاوازاکی در دوم ژانویه سال 2009 هنگامی که برای تعطیلات همراه خانواده به باهاما رفته بودند درگذشت. این زوج نیز سال‌های طولانی است که با یکدیگر ازدواج کرده‌اند و شادی و ناراحتی‌های زیادی را مانند از دست دادن پسرشان، در کنار یکدیگر گذرانده‌اند.





عشق همراه با فداکاری

Antonio Banderas & Melanie


آنتونیو باندراس و ملانی گریفیث از 1999 تا امروز


 هرچند آنتونیو باندراس یک ازدواج نا‌‌موفق با آنا لزا هنرمند اسپانیایی داشته است اما از وقتی که در سال 1996 با ملانی گریفیث ازدواج کرد زندگی‌اش به کلی تغییر کرد و به صف برترین‌های سینمای تجاری پیوست. ملانی گریفیث هم از همسر قبلی‌اش 2 فرزند به نام‌های آلکساندر و داکوتا دارد. ثمره ازدواج او با آنتونی نیز یک دختر به نام «استلا» است. ملانی گریفیث پس از ازدواج با آنتونیو باندراس کم کار‌تر شده است. این زوج سال گذشته شانزدهمین سالگرد ازدواجشان را در یک ویلای باشکوه در باهاماس جشن گرفتند.



یک ازدواج عاشقانه

 Denzel Washington & Pauletta Washington


دنزل واشنگتن و پاولتا از 1983 تا امروز


دنزل در سال 1983 با بازیگر زن پاولتا پیرسون ازدواج کرد. این زوج هم اکنون دارای 4 فرزند هستند؛ جان دیوید که فوتبالیست حرفه‌ای است، کیشا و در آخر یک دوقلو با نام‌های الیویا و مالکوم (به افتخار فیلم «مالکوم ایکس») که در آوریل 1991 به دنیا آمدند. واشنگتن و همسرش این قدر به هم علاقه دارند که 12 سال بعد از ازدواج‌شان مجددا در سال 1995 یاد و خاطره مراسم عروسی‌شان را این بار در آفریقای جنوبی زنده کردند. آنها امسال بیست و نهمین سالگرد ازدواج‌شان را جشن گرفتند و به نظر می رسد یکی از معدود زوج‌هایی باشند که 30 سال درکنار هم و در دنیای پر زرق و برق سینمای تجاری زندگی کرده‌اند.





هیچ کس فکرش را نمی کرد

DAVID BECKHAM & VICTORIA


دیوید و ویکتوریا بکهام از 1997 تا امروز


از سال 1997که دیوید بکام و ویکتوریا با هم آشنا شدند و ازدواج کردند همه در انتظار بودند که این دو از هم جدا شوند حتی برخی از سایت‌ها روزشمار جدایی هم برایشان ساخته بودند اما این دو با توجه به بحران‌‌‌های بی‌شماری که طی این سال‌ها برایشان ساخته‌اند و با اینکه در 3 کشور مختلف زندگی شان را ادامه داده‌اند، اتفاقا روز به روز پدر و مادر بهتری شده‌اند و اکنون 15 سال است که با هم زندگی می‌کنند. ثمره ازدواج آنها 4 فرزند است و به نظر می‌رسد بعد از به دنیا آمدن دخترشان دیگر زندگی‌شان روی روال افتاده است.





یک خانواده پرجمعیت

STEVEN SPIELBERG & KATE CAPSHAW


استیون اسپیلبرگو کیت کپ شاو از 1991 تا امروز


استیون اسپیلبرگ دو بار ازدواج کرده است؛ بار اول با کاترین بیگلو کارگردان سینمای تجاری که خیلی پایدار نبود و بار دوم با کیت کپ شاو که حاصلش 21 سال زندگی مشترک است و 5 فرزند هم از این ازدواج دارند. این خانواده در قصر مجللشان در ناحیه صخره‌های پاسیفیک در کالیفرنیا زندگی می‌کنند. یکی از دوستان خانوادگی استیون که به آنها خیلی نزدیک است درباره این زوج می‌گوید: «‌همه می‌دانیم که راز زندگی زناشویی طولانی‌مدت این زوج تنها به دلیل توانایی کیت است. او در فیلم ایندیانا جونز بازیگر نقش اصلی بود. اگر او می‌خواست مانند نقشش در فیلم رفتار کند آنها سالیان سال بود که از هم جدا شده بودند.» اسپیلبرگ هم می‌گوید‌: «علاقه به بچه‌ها و مدیریت بی نظیر کیت فقط می‌توانست چنین زندگی خوبی را برای سال‌های قبل فراهم آورد تا من به کارهایم برسم و فیلم‌هایی که دوست دارم را بسازم.»





دوستان قدیمی

Tom Hanks & Rita Wilson


تام هنکس و ریتا ویلسون از 1988 تا امروز


درست 24 سال از ازدواج آنها می گذرد این دو با هم در پشت صحنه فیلم «دوستان صمیمی» آشنا شدند ولی بعد، حین بازی در فیلم «داوطلبان» ازدواج کردند. آنها 2 پسر به نام‌های چستر و ترومن دارند. در این سال‌ها تام هنکس دوبار جایزه اسکار گرفته و همسرش چند فیلم موفق تهیه کرده است. آنها 10 سال قبل با تهیه عروس چاق یونانی کمپانی فیلمسازی خودشان را راه انداختند که میلیون‌ها دلار به کمپانی‌شان سود رساند. ریتا ویلسون آدم بی حاشیه‌ای است و فقط در مراسم‌ مهم که به حضورش احتیاج باشد در کنار تام دیده می‌شود. او اغلب ترجیح می‌دهد مثل یک آدم بیکار جلوی دست و پای شوهرش نباشد.






یک  عاشقانه واقعی

Meryl Streep & Don Gummer


مریل استریپ  و دان گامر از 1978 تا امروز


مریل استریپ به همراه همسرش دان گامر که یک مجسمه‌ساز است یک زندگی رؤیایی و کاملا موفق دارند. او وقتی امسال جایزه اسکار می‌گرفت گفت :«هنگامی که در آخر نطق‌تان از همسرتان تشکر می‌کنید این تشکر زیر صدای موسیقی پنهان می‌شود اما من می‌خواهم همسرم بداند ارزشمندترین داشته‌هایم در زندگی‌مان را او به من داده است‌». مریل استریپ 34 سال است که زندگی خوبی با شوهر هنرمندش دان گامر دارد، آنها 4 فرزند دارند و تا جایی که ممکن است سعی می‌کنند زندگی خصوصی‌شان را به دور از جنجال نگه دارند. همسرش هم در رابطه با این پیوند 34 ساله می‌گوید‌‌: «ما خیلی خوش‌شانسیم که یکدیگر را داریم، خودمان هم این را می‌دانیم، زندگی زناشویی ما و زندگی 4 فرزندمان، همه آن چیزی است که به تصمیمات‌مان جهت می‌دهد؛ خوش‌شانسی دیگر ما این است که زندگی‌مان به اندازه‌ای انعطاف‌پذیر است که با این نیازهای در حال تغییرمان در کار و زندگی همراهی می‌کند».





خانواده خوشحال

Will & Jada Pinkett Smith


ویل اسمیت و جادا پینکت از  1997 تا امروز


ویل‌ اسمیت و همسرش جادا در سال‌ 1997 نامزد شدند و بعد از مدت‌ کوتاهی‌ ازدواج‌کردند البته مراسم ازدواج آنها خیلی ساده بود چون هر دو در آغاز راه بازیگری‌شان بودند و هنوز مشهور و پولدار نشده بودند به همین خاطر در سال 2008 و پس از شرکت در مراسم مجلل تام کروز و همسرش یک جشن باشکوه تجدید ازدواج گرفتند. این دو صاحب‌ 2 فرزند به‌ نام‌های‌ جیدن‌ و یلوکامیل‌ هستند که مثل پدر و مادرشان مشهورند و با اینکه هنوز نوجوان هستند درآمدشان میلیونی است. ویل‌ اسمیت‌ چند سالی است با کمک همسرش در زمینه‌ اقتصادی‌ هم فعالیت‌ می‌کند آنها در فیلادلفیا چند رستوران‌ زنجیره‌ای‌ بازکرده‌‌اند‌ که‌ مشتریان‌ زیادی‌ دارد. با وجود اختلافاتی که این زوج مشهور در خلال سال‌های گذشته با آن دست و پنجه نرم‌ کرده‌اند اما هنوز کنار یکدیگر مانده‌اند. اگر آنها به همین رفتار خود ادامه دهند عنوان قوی‌ترین زوج سینمای جهان را به خود اختصاص می‌دهند.

  
با نگاهی به بزرگترین نزاع های دنیای تکنولوژی، همیشه جای پای اپل را مشاهده می کنید و می بیند که یک سر دعوا، اهالی کوپرتینو هستند. اما بگذارید به بهانه داستان کش دار دادگاه های اپل - سامسونگ، نگاهی داشته باشیم به بزرگترین جدال و رقابت های تاریخ تکنولوژی نوین.
نارنجی: شاید تعهد بیل گیتس برای اهدای 60 میلیارد دلار، وی را به بزرگترین خیّر و بخشنده تاریخ بشری تبدیل کرده باشد. در حالی که استیو جابز هیچ گاه تمایلی به انجام این کارها نداشت. شاید بزرگترین قدم استیو در این راه، تعریف از بخشندگی بیل گیتس باشد. جابز در کتاب زندگی نامه خود (به قلم والتر آیزاکسون) می گوید:

در واقع بیل هیچ قدرت تخیلی نداشته و هرگز چیزی را اختراع نکرده است و این دلیلی است که من فکر می کنم او اکنون در بخشش و بشردوستی احساس راحتی بیشتری دارد تا در تکنولوژی. او به شکل بی شرمانه ای تنها به سرقت ایده های دیگران می پردازد.

و البته گیتس هم از پاسخ دندان شکن به چنین گفته هایی ابایی ندارد و در سال 1998 هنگامی که اپل روزگار بدی را می گذراند، گفت:من نمی توانم تصور کنم که چرا (جابز) حتی حاضر نیست آن را امتحان کند (پذیرش مدیرعاملی اپل)؟ شاید وی می داند که نمی تواند یک برنده باشد!

هنوز هم با پیش رفتن جدال ها و رقابت های دنیای تکنولوژی، جابز-گیتس بیش از آنکه برای تند و تیز بودن شان ما را تحت تاثیر قرار دهند، به خاطر مدت طولانی بقای شان تاثیر گذارند. در بلندای رقابت اپل-مایکروسافت بسیار سخت است تصور کنیم که آنها راهی همچون رقابت اپل-سامسونگ را در پیش بگیرند. یک نبرد حماسی میان دو غول که به اتاق های دادگاه هم کشیده شده است. طرفداران دو آتشه اپل به صفحه فیس بوک سامسونگ نفوذ می کنند. در مقابل سامسونگی ها، این طرفداران دو آتشه را در تبلیغات شان به تمسخر می گیرند.

جالب اینجا است که با نگاهی به بزرگترین نزاع های دنیای تکنولوژی، همیشه جای پای اپل را مشاهده می کنید و می بیند که یک سر دعوا، اهالی کوپرتینو هستند. اما بگذارید به بهانه داستان کش دار دادگاه های اپل-سامسونگ، نگاهی داشته باشیم به بزرگترین جدال و رقابت های (بیشتر لفظی) تاریخ تکنولوژی نوین. پس در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید.

1- سامسونگ علیه اپل

میان اپل و هماورد کره جنوبی اش هیچ عشق گمشده ای را نمی توان یافت. حتی اگر این دو به عنوان شرکای تجاری به کار خود ادامه دهند، جنگ میان آنها از هنگام عرضه آیفون در 2008 آغاز شده است. هنگامی که سامسونگ برای مقابله با این محصول، تبلیغ « Apple Eater » را منتشر کرد.




و از آن زمان همه چیز در سرازیری سقوط و انحطاط افتاد. در نوامبر 2011 سامسونگ تبلیغ دیگری تهیه دید که مصرف کنندگان اپل را به صورت افراد بدون تفکر به تصویر کشید که توسط ماشین اعتیاد اپل گول خورده اند. شاید دلیل این کار، نشانه روی به سوی فن بوی ها و طرفداران دو آتشه اپل بود که همیشه در جبهه مقدم دفاع از این شرکت ایستاده اند. سامسونگ این رویه را با انتشار تبلیغی در مسابقات سوپربول 2012 در ابتدای سال جاری میلادی بسط و توسعه داد. و به تازگی هم مانند شیوه قدیمی خود، کمی قبل از معرفی آیفون 5 تبلیغ دیگری را در تقبیح طرفداران دو آتشه اپل منتشر کرده است.



2- اپل علیه مایکروسافت

این یکی داستانی طولانی دارد که فقط به نسخه کوتاه شده ای از آن بسنده می کنیم: همان طور که استیو جابز در مصاحبه 2007 خود داستان را بازگو کرده، نرم افزار مایکروسافت بر روی برخی نسخه های Apple II نصب بوده و پس از آن مایکروسافت MS-DOS را در سال 1981 برای کامپیوترهای شخصی IMB عرضه کرد. پس از آنکه اپل در سال 1985 مکینتاش را معرفی کرد، مایکروسافت با ویندوز تبدیل به یک رقیب تجاری برای اپل شد. یک سیستم عامل با عناصری که بسیار شبیه به مکینتاش طراحی شده بودند. با گذشت زمان، مایکروسافت ویندوز 95 را معرفی کرد و بیش از 90 درصد بازار کامپیوترهای شخصی را در دست گرفت. حال این شرکت سلطان بلامنازع این سرزمین بود.




هرچند که اپل هیچ گاه نتوانست سهم خود از بازار پی سی را بازیابی کرده و بهبود بخشد، اما پس از بازگشت جابز، نمایش خارق العاده ای را در دهه 2000 به نمایش گذارد و پایه گذار انقلاب عظیمی در صنعت موبایل شد.

مایکروسافت هم که تبلت خود را 10 سال قبل از رونمایی آیپد به نمایش گذارده بود، گاها از این رقابت تنگاتنگ ضربات سختی خورده است. از این رو بیل گیتس در واکنشی کاملا سرد و بی رمق نسبت به آیپد گفته بود: « It’s OK »



3- اپل علیه آی بی ام





قبل از آن که مایکروسافت تبدیل به رقیب اپل و آدم بده داستان شود، اپل بیگ بلو را موی دماغ خود می دید. زیرا این شرکت جایگزینی برای کامپیوترهای اپل معرفی کرده بود: PC در سال 1981. جابز احساس انزجار بسیار شدیدی نسبت به IBM داشت. در آن سال، وی شرکت آی بی ام را در یک تبلیغ تلویزیونی ، با «برادر بزرگتر» داستان 1984 مقایسه کرد. وی همچنین در یک اظهار نظر در دهه 80 گفته بود: «اگر به هر دلیلی، ما مرتکب یک اشتباه بزرگ شویم و IBM برنده شود، احساس شخصی من این است که ما برای 20 سال وارد عصر تاریکی ( Dark Ages ) دنیای کامپیوتر خواهیم شد.



4- اپل علیه دل




موسس و مدیرعامل شرکت Dell، مایکل دل هنگامی در رادار استیو جابز قرار گرفت که در سال 1997 طی یک اظهار نظر بسیار مشهور، اعلام کرد که اگر وی مسئولیت اپل را بر عهده داشت «آن را تعطیل می کردم و پول ها را به سهام داران بر می گرداندم» هرچند که دل بعدها از درک اشتباه این جمله توسط دیگران گفت. جابز که در دهه 90 و 2000 از دل برای مقابله با آی بی ام استفاده می کرد، این بار باید پاسخ می داد: «به شکل قابل توجهی در حال حاضر تنها اپل و دل مشغول پول درآوردن از این صنعت هستند. آنها با حضور در Wal-Mart و ما با ابداعات مان،»



5- اپل علیه گوگل




در سال های بعد گوگل جای دل را گرفت. کمپانی ای که با سیستم عامل اندروید یک بار دیگر خشم جابز را شعله ور ساخت. چیزی که جابز آن را یک دزدی کامل از روی iOS اپل می دانست. جابز به آیزاکسون گفته بود: «من قصد دارم اندروید را نابود کنم، زیرا این یک محصول دزدی است. من خواهان یک جنگ اتمی داغ بر علیه آن هستم… اگر لازم باشد تا آخرین نفس خواهم جنگید و تا آخرین سکه از اندوخته بانکی 40 میلیارد دلاری اپل را خرج خواهم کرد تا این اشتباه را اصلاح کنم.» و البته این کینه و عداوت باعث نشد که گوگل هنگام مرگ جابز در 2011 صفحه اول خود را به ادای احترام به جابز اختصاص ندهد.



6- اپل علیه آدوبی

جابز تنها به جنگ با بازیگران بزرگ زمان خود بسنده نمی کرد. وی اسلحه خود را به سوی ادوبی هم نشانه رفت و به آن حمله کرد. جابز برنامه فلش ادوبی را چندان جدی نمی گرفت و حتی از پشتیبانی از آن بر روی آیفون و آیپد هم سر باز زد. در یکی از نشست های درون شرکتی، جابز توضیح داد که وی فکر می کند ادوبی تنبل و کند است. «آنها همه پتانسیل های لازم برای انجام کارهای جذاب را دارند، اما از انجام آن سر باز می زنند… هر وقت یک مک کرش می کند، اغلب اوقات تنها دلیل آن فلش است.»




در ابتدا ادوبی با یک کمپین تبلیغاتی به مبارزه با اپل پرداخت. در این کمپین گفته می شد «We ♥ Apple» اما داستان اینگونه ادامه می یافت «چیزی که ما دوست نداریم، این است کسی بتواند آزادی شما را سلب کند و به شما اجازه ندهد که انتخاب کنید چه می خواهید خلق کنید و چگونه می خواهید آن را خلق کنید و چه تجربه کاربری را از وب انتظار دارید.» البته در سال 2011 ادوبی تصمیم به حذف فلش از ابزارهای قابل حمل گرفت.



7- سان مایکروسیستمز علیه مایکروسافت

رک گویی های جابز در دنیای فناوری امری نادر و کمیاب بود، اما در اواخر دهه 90 اسکات مک نلی، مدیرعامل وقت سان مایکروسیستمز در نطق آتشینی راه جابز را در پیش گرفت. بزرگترین دشمن مک نلی، مایکروسافت بود. او ویندوز NT را یک توپ مویی بزرگ دانست و تیم مدیریت مایکروسافت را متهم می کرد. بزرگترین شکایت مک نلی از مایکروسافت، دریافت مبالغ حق لایسنس بسیار بالا توسط این شرکت بود.




در یک مورد مک نلی یک راه حل پیشنهاد کرده بود:برخی از کارهای بیهوده ای که حکومت درآمدها را صرف آن می کند کنار گذاشته شوند و از این پول برای خرید تمام سهام مایکروسافت استفاده شود. آنگاه تمام دارایی فکری و معنوی خود را به صورت عمومی عرضه کنند. ویندوز رایگان برای همه. آنگاه می توانیم مجسمه برنزی گیتس را می توان بسازیم و آن را در جلو وزارت تجارت و بازرگانی نصب کنیم.»



8- اوراکل علیه مایکروسافت




یکی دیگر از مدیرعامل های فرّار، لری الیسون از اوراکل بود که در اواخر دهه نود با تب مایکروسافت ناخوش و نابینا شده بود. حتی در مقطعی الیسون یک شرکت خصوصی را استخدام کرده بود تا زباله های مایکروسافت را خریداری کرده و درون آنها به دنبال اخبار و اسناد این شرکت بگردند. وی حتی با سخاوت تمام پیشنهاد کرده بود که اوراکل زباله هایش را به رایگان، به دفتر مرکزی مایکروسافت بفرستد! او گفته بود: «من آماده هستم که زباله های مان را به ردموند ارسال کنم، و آنها می توانند خودشان را درون آن غرق کنند.»



9- موتورولا علیه اپل




قبل از آنگه موتورولا توسط گوگل خریداری شود، این شرکت یک آگهی 60 ثانیه ای در سوپربول بر علیه اپل پخش کرد. در این آگهی، که برای تبلت زوم ساخته شده بود، یک آینده استرلیزه و مدیریت شده تحت کنترل اپل به تصویر کشیده شده بود که یک کاربر ابزارهای موتورولا در آن دست به شورش می زند. البته این تبلیغ چندان متقاعد کننده نبود: چندی بعد در پایان همان سال تولید زوم متوقف شد.



10- AT&T علیه ورایزن




ای تی اند تی و ورایزن هیچ گاه با هم دوست نبوده اند، اما آتش این انزجار در اوایل سال 2011 داغ تر شد. هنگامی که ورایزن آیفون را به لیست قراردادهایش اضافه کرد و به حاکمیت انحصاری AT&T بر این محصول را پایان داد. این دو با تبلیغات متقابل به گونه ای مقابل هم ایستادند که کاملا برای کاربران معنی دار بود. برای مثال فرد آزمون گر ورایزن پس از در دست گرفت آیفون می گفت: «بله، اکنون می توانیم شما را بشنویم.» این آگهی کنایه ای بود به اطلاعات منتشر شده درباره تماس های از دست رفته در AT&T. در مقابل هم ای تی اند تی بر روی عدم قابلیت آیفون های ورایزن در برقراری تماس تلفنی و استفاده از وب به صورت همزمان تمرکز کرد. اپل (برای یک بار هم که شده)‌ در اینجا سعی کرد نقش مصلح را بازی کند. انتشار مجموعه ای از تبلیغات اپلی که در آنها به شکل منحصر به فردی اشاره می شد که «دو تا بهتر از یکی است».

  
   مدیر وبلاگ
نویسندگان وبلاگ -گروهی
خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :155
بازدید دیروز :257
کل بازدید : 260753
کل یاداشته ها : 373


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ